Canicross

Kuva Auvo Kuusinen
Kuva Auvo Kuusinen

Canicross eli koirajuoksu on laji, jossa juostaan kilpaa koira juoksijaan vetovarusteilla kiinnitettynä.  Koirakko juoksee erilaisissa maastoissa eripituisia matkoja kilpaillen aikaa vastaan, nopein koirakko voittaa. Kilpailuluokkia on aina harrastetasosta ylempiin vaativimpiin luokkiin. Canicross on VUL:n alainen virallinen valjakkourheilulaji. Lisää lajista pääset lukemaan täältä.

Canicross lajia olen harrastanut oman sekä koirieni kuntoilun vuoksi noin seitsemän vuotta. Se on erinomainen tapa kohottaa kuntoa sekä loistava  sykettä nostattava liikutamuoto molempien arkilajiksi. Kilpaa olen juossut edesmenneen koirani kanssa vuonna 2012. Tällä hetkellä treenaan nuorta lainakoiraa (koira sinisissä valjaissa), jonka kanssa olisi tarkoitus tulevaisuudessa  kilpailla. Tavoitteena päästä juoksemaan ekat kisat 2021 sulanmaan kaudella. Toimin tällä hetkellä Sisä-Suomen Valjakkourheilijat ry:n hallituksessa kolmatta vuotta.
 

Treenikaverini Tessu
Treenikaverini Tessu


Koulutan canicrossia operantin oppimistavan ja vahvistamisen periaatteilla. Tarjoan Canicross koulutusta sekä kursseja, yksityistreenejä ja yhteistreenejä "irtotunti"- periaatteella.
Ryhmäkoot ovat pienet 4-6 hengen harjoitustunteja, joissa on eri teemoja.


Kurssiviikonloppuja on mahdollista tilata myös muille paikkakunnille. Canicross - harjoitusten pääpaino on koiran sekä juoksijan kuntoilussa sekä peruskunnon kehittämisessä. Tarjolla myös yksilöharjoittelua yhdessä / erikseen niille koirakoille, joilla tavoitteena on lähteä kisaurille. Tarjolla nyös yksilöllistä petsonal trainer-harjoittelua niille joilla tavoitteena kohottaa kuntoa.

Teen  myös tilauksesta yksilöllisiä treenisuunnitelmia. 

PALVELUT JA HINNAT

Koirajuoksun irtotunnilla pääset harjoittelemaan koirasi kanssa vetämistä ja tutustumaan lajiin paremmin. Irtotunteja on tarjolla teemoittain, valitse teille sopivin harjoitusteema.

Irtotunnin hinta on 15 € / krt (maksu suoritetaan kortilla tunnin päätteeksi) 

Canicross alkeis- ja jatkokurssit alkavat keväällä 2022.  Kurssilla pääset syventymään lajiin, kuntoharjoitteluun ja koirajuoksun keskeisimpiin asioihin. Kurssiesittelyt löydät täältä

Canicross - kurssin hinta on 90 € / 5 krt (maksu suoritetaan kortilla ensimmäisellä kurssikerralla)


Treeni- ja kurssiryhmät ovat 4-6 hklö pienryhmiä. Harjoituksissa noudatamme turvaetäisyyksiä ja vältämme kontakteja. Harjoitukst pidetään ulkona.

ILMOITTAUDU MUKAAN SÄHKÖPOSTILLA. SAAT PALUUPOSTINA VAHVISTUSVIESTIN SEKÄ INFON.

Ilmoita nimesi ja sekä koirasi tiedot (nimi, ikä ja rotu)

Kerro viestissä haluatko varata irtotunnin treeneihin vai kurssipaikan

Ilmoittautuminen avataan keväällä 2022Irtotunti sisältää lämmittelyt, ohjatut treenit sekä verryttelyt