Canicross

Kuva Auvo Kuusinen
Kuva Auvo Kuusinen

Canicross eli koirajuoksu on laji, jossa juostaan kilpaa koira juoksijaan vetovarusteilla kiinnitettynä.  Koirakko juoksee erilaisissa maastoissa eripituisia matkoja kilpaillen aikaa vastaan. Nopein koirakko voittaa. Kilpailuluokkia on aina harrastetasosta ylempiin vaativimpiin luokkiin. Canicross on VUL:n alainen virallinen valjakkourheilulaji. Lisää lajista pääset tutustumaan täällä.

Canicross lajia olen harrastanut reilut kahdeksan vuotta. Koirajuoksu on ollut lähinnä toinen kuntoilumuoto päälajini jalkapallon ohella.  Se on erinomainen tapa ylläpitää, mutta myös kohottaa kuntoa. Juokseminen maastossa on ollut aina lähellä sydäntäni. Canicross on myös hauska koiran sekä omistajan peruskuntoa ylläpitävä arkilaji, jota voi tehdä muiden harrastusten ohella. Kilpaa olen juossut edesmenneen koirani kanssa vuonna 2012. Tällä hetkellä minulla ei ole omia koiria, joten treenaan nuoria "lainakoiria" (yksi niistä kuvassa esiintyvä saksanseisoja Tessu). Olen toiminut Sisä-Suomen Valjakkourheilijat ry:n hallituksessa useamman vuoden.
 

Treenikaverini Tessu
Treenikaverini Tessu


Ammatiltani olen eläintenkouluttaja sekä koirahieroja.  Opetan kursseillani paljon koirajuoksun perustaitojen lisäksi koirakon fysiikkaa, tekniikkaa sekä omistajaa että koiraa hyödyttäviä, kehittäviä yhteisiä kuntoilumuotoja. Koulutan canicrossia operantin oppimistavan mukaisesti sekä vahvistamisen keinoin. Tarjolla on Canicross kursseja, yksityistunteja sekä yhteistreenejä "irtotunti"- periaatteella. 
Ryhmäkoot ovat pienet 4-6 hengen harjoitustunteja, joissa on eri teemoja.

Kurssiviikonloppuja sekä leirejä on mahdollista tilata myös erikseen. Tällöin sisältö voidaan muokata omien toiveiden mukaiseksi ja siten myös sisältö on kattavampi.  Canicross - harjoitusten pääpaino on koiran sekä juoksijan kuntoilussa sekä peruskunnon kehittämisessä. Tarjolla on myös yksilöharjoittelua yhdessä / erikseen niille koirakoille, joilla tavoitteena on lähteä kisaurille. Voit kysyä myös yksilöllistä personal trainer-harjoittelua yksityisesti. Koirajuoksun PT-palvelussa saat yksityiskohtaisempaa ohjausta liikunnasta sekä koiran ravitsemuksesta. Se sopii sinulle, mikäli tavoitteesi on kohottaa sinun koirasi peruskuntoa, edistää hyvinvointia ja haluat oman yksilöidyn treeniohjelman. HINNAT


Koirajuoksun irtotunnilla pääset harjoittelemaan koirasi kanssa vetämistä ja tutustumaan lajiin paremmin. Irtotunteja on tarjolla teemoittain, valitse teille sopivin harjoitusteema.

Irtotunnin hinta on 15 € / krt (maksu suoritetaan kortilla tunnin päätteeksi) Hinta sis. alv24%

Canicross alkeis- ja jatkokurssit alkavat kesällä 2023.  Kurssilla pääset syventymään lajiin, kuntoharjoitteluun ja koirajuoksun keskeisimpiin asioihin. Kurssiesittelyn löydät täältä

Canicross - kurssin hinta on 70 € / 5 krt (maksu suoritetaan kortilla ensimmäisellä kurssikerralla) Hinta sis. alv24%


Treeni- ja kurssiryhmät ovat 4-6 hklö pienryhmiä. Harjoituksissa noudatamme turvaetäisyyksiä ja vältämme kontakteja. Harjoitukset pidetään ulkona.


ILMOITTAUDU MUKAAN SÄHKÖPOSTILLA. SAAT PALUUPOSTINA VAHVISTUSVIESTIN SEKÄ INFON.


Ilmoittaudu mukaan kurssille sähköpostilla: koirasihieroja @ gmail.com

Ilmoita nimesi ja sekä koirasi tiedot (nimi, ikä ja rotu)

Kerro viestissä haluatko varata irtotunnin  vai kurssipaikan


Ilmoittautuminen avataan kesällä 2023. Seuraava kurssi tulossa Saariselälle heinä-elokuussa.Irtotunti sisältää lämmittelyt, ohjatut treenit sekä verryttelyt