Canicross eli koirajuoksun kurssipaketit

Alla tarkemmat esittelyt ja kurssien sisältö

ALKEISKURSSI - Sopii lajiin tutustuville ja koiran kanssa kuntoilusta kiinnostuneille

Viiden kerran koirajuoksukurssi sisältää 4 käytännön treenikertaa sekä 1h teoriaosuus verkossa.

Kurssilla pääset tutustumaan ja oppimaan ammattilaisen ohjauksessa (teoriassa sekä käytännössä) lajin varusteisiin, kilpailusääntöihin, koiran kouluttamiseen vetoon nykyaikaisin menetelmin, koiran sekä juoksijan ergonomiaan, kuntoiluun sekä juoksutekniikkaan.

Käytännöntreeneissä opettelemme oikeanlaista vetotekniikkaa niin koiralle kuin juoksijalle. Lisäksi syvennymme lajin harrastamisen keskeisimpiin asioihin, kuten kunnon kohottamiseen, vauhtikestävyyden rakentamiseen, koiran ja ihmisen kuntoharjoitteluun ja vetolajeissa treenaamiseen. Saat ammattilaiselta myös vinkit koiran kehon kuntotason seurantaan ja hyvinvointineuvoja.

Kurssilla käytämme ainoastaan operanttia koulutustapaa ja hyödynnetään koiralle mieluisia vahvisteita koulutuksessa. Koiran huonoa kohtelua emme salli missään harjoituksissa.

Alkeiskurssin tavoitteena on tutustuttaa koirakko uuden harrastuksen pariin. Kurssiohjaaja opettaa jokaista koirakkoa yksilöllisesti jokaisen omien tavoitteiden mukaisesti. Eli voit olla joko täysin uusi lajista kiinnostunut, tai haluat oppia uuden tavan kuntoilla koirasi kanssa.

JATKOKURSSI - Lajin jo tunteville sekä kilpaurille tähtääville

Viiden kerran koirajuoksukurssi sisältää 4 käytännön treenikertaa sekä 1 teoriatunnin verkossa.

Kurssilla lähdetään harjoittelemaan tavoitteellisemmin tulevia kilpailutilanteita varten mm. ohituksia, suunnat, vauhdin lisääminen sekä hidastaminen. Näihin käytöksiin rakennetaan toimivat vihjeet, viedään niitä ärsykekontrolliin ja suunnitellaan jokaiselle sopivat koulutus- ja treenitilanteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Harjoittelemme myös muita lajissa tarvittavia käytöksiä (=koiran hallintaa eri tilanteissa esim. luopumiskäytöksen vahvistaminen, vauhdin ylläpitäminen ja kestävyys, paikalla odottaminen, jne). Tutustumme kilpailusääntöihin ja treenaamme jokaisen omien tavoitteiden mukaisesti.

Lisäksi syvennymme koiran sekä ihmisen kunnon kohottamiseen sekä koirakon juoksutekniikkaan. Kurssiin sisältyy myös koiran lihaksiston huoltamisen opettelua, palautuminen, lämmittely, verryttely, venyttelyt sekä yksilöllistä treeniohjelman suunnittelua.

Tämä kurssi sopii mainiosti myös koirakoille joilla jo entuudestaan kisataustaa ja kaipaa ohjattuja ryhmätreenejä ja toistoja toivottujen käytöksien vahvistamiseen. Canicross kurssi soveltuu myös valjakkokoirille. Koirajuoksu on myös erinomainen tapa kouluttaa nuoria valjakkokoiria vetämiseen sekä ylläpitää vanhemman rekikoiran peruskuntoa!

CANICROSS - TUTUSTUMISTUNTI

Tunnilla pääset tutustumaan lajiin, juoksijan ja koiran varusteisiin sekä tekemään lyhyitä vetoharjoituksia. Tutustumistunnit ovat veloituksettomia ja järjestetään POP UP-tapahtumien yhteydessä. 

.VARUSTEET joita tarvitset kurssilla

 • Vetovyö
 • Vetoliina (joustava)
 • Vetovaljaat koiralle
 • Vettä sinulle ja koiralle
 • Juoksulenkkarit (ilman nastoja)
 • Urheiluun sopivat vaatteet
 • Palautteluun lämpötakki (sinulle ja koirallesi)
 • Rokotuskortti mukaan ensimmäiselle kerralle

Koirajuoksukursseille on lainattavissa n. 15-20 kiloisille koirille vetovaljaita sekä vetoliinat tarvittaessa.

Katso video jossa esitellään perusvarusteet joita tarvitset päästäksesi alkuun.

MUITA HUOMIOITA
 • Koiran tulee olla rokotettu ja perusterve.
 • Ei ole taitotaso- tai kuntovaatimuksia, harjoitellaan omien tavoitteiden mukaisesti!
 • Sairaana ei saa tulla tunnille. Sairauspoissaoloista saat korvaustunnin todistusta vastaan.
 • Kurssipaikka/irtotunti maksetaan ensimmäisellä treenikerralla pankkikortilla
 • Varustaudutaan säänmukaisesti
 • Ilmoittautuminen on sitova

Koirajuoksukurssilla sekä irtotunneilla pidetään riittävät turvaetäisyydet ja vältetään kontakteja! Harjoitukset pidetään ulkona.

SEURAAVA KURSSI PIDETÄÄN KESÄ-ELOKUULLA 2023 SAARISELÄLLÄ.

Kurssin hinta 70€/sis. 4 käytännön treeniä + 1h teoriaa.  Hinta sisältää Alv.24%


Ilmoittaudu kurssille mukaan

Ilmoittautuminen ja kysymykset

sähköpostitse koirasihieroja @ gmail.com / Marianne

Saat paluupostissa vahvistusviestin sekä tarkemmat infon.


Kurssin vetäjänä toimii valjakkourheiluun perehtynyt, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja sekä koirahieroja Marianne Kundert