KOIRASI HYVINVOINTIA TUKEVAT LIHASHUOLTO- JA HIERONTAPALVELUT

Asiantuntevaa ja monipuolista koirahierontaa Inarissa
 

Millaista hierontahoitomuotoa
suositellaan millekin koiralle?

Urheilukoirahieronta

Kilpailu- ja urheilukoirille suoritusten parantamiseksi ja palautumisen nopeuttamiseksi

Kovatasoisesti kilpailevat ja urheilevat koirat vaativat hierontahuoltoa erityistekniikoin, säännöllisillä väleillä palautumisenjaksojen mukaan. Urheiluhieronta toteutetaan yksilöllisesti koiran oma kilpailulaji ja käyttötarkoitus huomioiden. Hieronta sisältää venyttelyä sekä kylmä/kuumahoitoa, joka auttaa parantamaan koiran liikuntasuoritusta ja edistää palautumista. 

 

Kehonhuolto

Harraste- ja metsästyskoirille kehon lihaksiston kunnon edistämiseen

Aktiivisesti ja monipuolisesti liikkuvat koirat tarvitsevat säännöllistä kehonhuoltoa ja tukihoitoa treenijaksojen intensiivisyyttä seuraten. Hieronta voidaan toteuttaa palauttelevana tai kehoa huoltavana muotona harjoituksien sekä liikuntajaksojen mukaan. Kehonhuoltoa tehdään myös oireiden mukaan aina tarvittaessa. Lepokaudella riittää usein ylläpitohoito.  Kehonhuolto sopii kaikenlaisille koirille.


 

Ylläpitohoito

Vaihtelevasti liikkuville seura- ja kotikoirille kehon tasapainon ylläpitämiseen

Vaihtelevasti liikkuville kotikoirille suositellaan terveyttä edistävää, kuona-aineita poistavaa, rentouttavaa ylläpitohoitoa säännöllisesti n. 1-3kk välein yksilöstä riippuen. Koska lepokausi ja aktiivisuus on vaihtelevaa, on hyvä seurata kehon yleistä toimivuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hoidontarve kartoitetaan aina yksilöllisesti. Sopii myös kuntoutuville sekä synnyttäneille koirille. 


 

Rentomieli

Rentoutta, kehoa ja mieltä rauhoittavaa käsittelyä ja hoitoa

Herkästi stressaava, kiihtynyt, vilkas, eloisa ja energinen koira joka tarvitsee rentoutta hoitokäsittelyyn siedättämisen periaatteella. Sopii pitkittyneestä stressistä toipuvalle koiralle palautumiseen, opetusmielessä pennuille, nuorille, helposti kiihtyville, aroille, ihmisiä pelkääville koirille, käsittelyyn tottumattomille koirille, sekä tiineyden alkuvaiheessa oleville, iäkkäämmille ja rescuekoirille. Hierontakäsittely voidaan totetuttaa joko totuttamisella tai siedättämisen tekniikalla, silti aina koiran vireys- ja tunnetila huomioiden. Rentomieli-käsittely voidaan tilata myös opetustuokiona- eli koiralle käsittelyyn koulutus- ja opetusmielessä. 

 

LISÄPALVELUT

Koiranhoitoa ja ulkoilutusta
Kuva Tiina Silventoinen
Kuva Tiina Silventoinen

Koirien ulkoilutus 30 min / 60 min

Tarjoan koirien uulkoilutusta ja hoitoapua Inarin alueella. Koirien lenkitykseen ja ulkoiluun sisältyy aina myös koiran aktivointia.

Jos tarvitset koirallesi hoitajaa, voit kysyä lisää hoitopalveluista sähköpostilla
 finanimalworks @ gmail.com 


Minulla on kaikenlaisten koirien hoitamisesta ja hyvinvoinnin edistämisestä vuosien vankka kokemus. Olen työskennellyt monissa koirakenneleissä sekä koiratarhoilla useiden kymmenien koirien laumassa Suomessa, sekä ulkomailla. Lisäksi olen toiminut koirahoitoloissa hoitaen, kuntouttaen ja kouluttaen monentyyppisiä ja eri-ikäisiä koiria. Olen myös ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, joten koirien käyttäytyminen, oppiminen ja koulutus ovat vahvinta osaamistani. 

 

KOIRIEN HOIDOSSA JA ULKOILUTUKSISSA SOVELLAN TOIMINNASSANI KÄYTTÄTYMISTIEDETTÄ

Koirat ovat aina yksilöitä ja siksi niiden kanssa toimiessa otan huomioon niiden käyttötarkoituksen, persoonallisuus- ja luonteenpiirteet sekä rotutyyppien käyttäytymispiirteet.

 

Ulkoilutuksessa ja lenkillä huomioin aina koiran luonnolliset käytöstarpeet ja hyvinvoinnin. Sovellan toiminnassani aina positiivisen vahvistamisen ja operantin oppimisen periaatteita (= käytöstä mitä toivotaan enemmän, sitä vahvistetaan koiran mielestä mieluisilla vahvisteilla=palkkioilla, käytöstä jota ei toivota, jätetään palkitsematta).

  Koirat, joilla on hihnassa kulkemisen haasteita, huomioidaan aina yksilöinä historia huomioiden. Pyrin toimimaan ulkoilutus- ja hoitotilanteissa aina oppimista edistävällä tavalla tehden kehittymisen prosessista innostavaa ja hauskaa koiralle sekä taluttajalle/hoitajalle.


Ulkoilut ja hoitotilanteet tulee olla miellyttäviä ja kaikille mukavia kokemuksia.